Διεθνές Επαγγελματικό Σεμινάριο Ψυχολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

  Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΑΝΑΔΡΑΣΗ σε συνεργασία  με το Κέντρο Σχολικής Ψυχολογίας Κρήτης οργανώνουν ένα Διεθνές Επαγγελματικό Σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης με τίτλο:

Ψυχική Ανθεκτικότητα σε Περιόδους Κρίσης:

BOUNCE BACK:  Ένα Βραβευμένο Πρόγραμμα Ψυχικής Ανθεκτικότητας για Παιδιά, Εφήβους, Εκπαιδευτικούς & Σχολεία.

Εισηγήτρια θα είναι η συγγραφέας του προγράμματος Toni Noble, Ph.D. Kαθηγήτρια στο Australian Catholic University (NSW).

 Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για νηπιαγωγούς, δασκάλους, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας. Στόχος είναι κατόπιν αυτής της αρχικής εκπαίδευσης και με τη βοήθεια του εγχειριδίου του προγράμματος (θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά τέλος 2014 από Εκδόσεις Παπαζήση) και με μια υποστήριξη από ειδικό, να μπορεί ο συμμετέχοντας στο επαγγελματικό αυτό σεμινάριο, να ακολουθήσει τα βασικά στάδια σχεδιασμού και υλοποίησης αυτού του προληπτικού προγράμματος.

Το επαγγελματικό σεμινάριο είναι ανοιχτό και σε φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και φοιτητές τμημάτων ψυχολογίας σε ειδική τιμή,  ως μια προσπάθεια η νέα γενιά εκπαιδευτικών και ψυχολόγων να είναι καλά εκπαιδευμένη σε προγράμματα αγωγής υγείας και όχι μόνο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  Σάββατο 21 Ιουνίου στην Αθήνα και στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52 ) από τις 930 π.μ. μέχρι τις 3 μμ. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και οι συμμετέχοντες θα πάρουν φάκελο του σεμιναρίου με σχετικό υλικό, βιβλιογραφία και την βεβαίωση συμμετοχής και ολοκλήρωσης 6 ωρών Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης.

Συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 70 ευρώ μέχρι τις 20/6 (80 ευρώ ημέρα εκπαίδευσης), και 40 ευρώ για φοιτητές ή άνεργους επαγγελματίες (με κάρτα ανεργίας) μέχρι τις 20/6 (50 ευρώ ημέρα εκπαίδευσης).

Θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό συμμετοχής στον λογαριασμό 753/302598-56 της Εθνικής Τράπεζας. Κατόπιν, παρακαλείστε να στείλετε email στο marizamelima@gmail.com με όλα σας τα στοιχεία (και τηλέφωνο επικοινωνίας) επιβεβαιώνοντας,  ότι κάνατε την κατάθεση. Έτσι κατοχυρώνεται η θέση σας στο επαγγελματικό σεμινάριο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για εγγραφές: 6937247083.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου  

930 πμ-11πμ   1η Συνεδρία

-Τι είναι η ψυχική ευεξία και η ψυχική ανθεκτικότητα;

-Γιατί είναι σημαντικό να αναπτύξουν ψυχική ανθεκτικότητα τα παιδιά και οι έφηβοι;

-Ποια είναι τα οφέλη για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλη τη σχολική κοινότητα;

-Ποιες είναι οι δεξιότητες καθώς και οι αναγκαίοι περιβαλλοντικοί παράγοντες για να αναπτυχθεί η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών;

-Ποια είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχούς σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προληπτικού προγράμματος στα σχολεία για παιδιά και εφήβους;

-Τι σημαίνει BOUNCE BACK; Είναι το Ακρωνύμιο για 10 βασικές δεξιότητες διαχείρισης και αντιμετώπισης στρεσογόνων παραγόντων που θα αναλυθούν στο σεμινάριο

-Πως διδάσκουμε τις προσωπικές δεξιότητες της Ψυχικής Ανθεκτικότητας;

Διάλειμμα

1115πμ-1μμ  2η Συνεδρία

-Διδασκαλία στρατηγικών στο πως θα διδάξουμε στα παιδιά και τους εφήβους, ψυχικό σθένος και κουράγιο στα δύσκολα της ζωής, στη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων χρησιμοποιώντας το χιούμορ με τον κατάλληλο τρόπο,  και πως θα πράξουμε μια φιλοσοφία αισιοδοξίας, θετικής σκέψης και των θετικών κοινωνικών σχέσεων με άλλους. Η καθηγήτρια Noble θα διδάξει με ένα βιωματικό τρόπο πώς να εντάσσουμε σε μια τάξη όλες αυτές τις στρατηγικές,  ώστε τα παιδιά να γίνουν ψυχικά ανθεκτικά.

145μμ-315μμ  3η Συνεδρία

Σ αυτή τη συνεδρία, η καθηγήτρια Noble θα μας διδάξει πως οι στρατηγικές της 2ης συνεδρίας υλοποιούνται με παραδείγματα καθώς και με εργαλεία όπως: Η παιδική λογοτεχνία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, το παιχνίδι ρόλο και το ψυχόδραμα, η συνεργατική μάθηση, και άλλα πρακτικά εργαλεία για επαγγελματίες που επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα ψυχικής ανθεκτικότητας στο σχολείο τους.

ΣΥΝΤΟΜΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η καθηγήτρια Toni Noble είναι μια διεθνούς εμβέλειας εκπαιδευτικός και ψυχολόγος και εμπειρογνώμων σε θέματα ψυχικής ευεξίας παιδιών και εφήβων, δημιουργίας θετικού κλίματος στα σχολεία και ενός νέου κλάδου της ψυχολογίας που ονομάζεται θετική ψυχολογία και θετική εκπαίδευση. Διδάσκει στη Σχολή Εκπαιδευτικής Ηγεσίας (School of Educational Leadership) στο Australian Catholic University στο Sydney της Αυστραλίας.

Έχει συμμετάσχει και υλοποιήσει παναυστραλιανά εφαρμοσμένα προγράμματα όπως το National Safe School Framework, το νέο πρόγραμμα Safe Schools (Aσφαλή Σχολεία) (www.safeschoolshub.edu.au) και  έχει συμμετάσχει και στην ερευνητική μελέτη Scoping Study επικεντρωμένη στη ψυχική ευεξία παιδιών και εφήβων. Είναι η συν-συγγραφέας του προγράμματος Bounce Back και έχει γράψει τα βιβλία HITS & HOTS που επικεντρώνεται στο θέμα της συμμετοχής των μαθητών στη μάθηση. Επίσης,  η καθηγήτρια Noble είναι αναγνωρισμένη για την προσφορά της στα θέματα της Ψυχικής Ανθεκτικότητας και του σχολικού εκφοβισμού από το Αυστραλιανό Advisory Board for the National Centre Against  Bullying και επίσης ανήκει σε εξειδικευμένη ομάδα Διεθνών Εμπειρογνώμων των Ηνωμένων Εθνών (United Nations International Expert Group) για θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας, ευεξίας και ευτυχίας σε διεθνές επίπεδο.  Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στο επαγγελματικό σεμινάριο.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης και ολοκλήρωσης αυτής της εκπαίδευσης.

Χορηγοί της Εκδήλωσης: Εκδόσεις Παπαζήση και RE.AD Διαφημιστική.

Comments are closed.